Het Kinderpersbureau is een nieuwssite van basisschool Hubertus en wordt geheel verzorgd door leerlingen van school.

Het gedicht van Esila uit groep 8.

De afgelopen weken zijn de kinderen in groep 8 bezig geweest met het schrijven van hun eigen gedicht. De opdracht was: Schrijf een gedicht met een boodschap. Vorige week heeft meneer Frank de kinderen uitgedaagd om, voor wie dat wil, zijn of haar gedicht te delen via de website van het Kinderpersbureau. Vandaag verschijnt het eerste gedicht, gemaakt door Esila. De titel van het gedicht is ‘Pamuk’. Dat is de naam van de kip van Esila. Je leest het gedicht hier én geniet ook van de video van Esila.

Ik heb een kip gekregen
Ze is erg sip
Daarom doe ik lief
Ze kent me heel goed
Ze krijgt een kleine hoed
Ze heet Pamuk
Ze is mijn alles
Maar ze is weg
En dat is pech
Niemand kent mijn verdriet
Ik mis haar heel erg
Ik wil haar zien en zeggen: ze is daar!
Maar dat kan niet
Want ze is voor altijd weg
Luister naar wat ik zeg…

Mis jij ook iets of iemand
Net als ik
Vergeet nooit de mensen of de dingen
Waar je van hield
Als ze heel speciaal voor je waren
Alles en iedereen die je lief hebt heeft een plekje in jou hart
En dat geeft je weer kracht

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Het gedicht van Esila uit groep 8.”